ورناتک
استراتژی کسب و کار؛ مهره‌ی حیاتی برای سایت شما

استراتژی کسب و کار؛ مهره‌ حیاتی

در این مقاله چه می‌خوانیم ...

شاید این حقیقت، چندان خوشایند نباشد، اما اگر برای ایده‌های خلاقانه‌ای که در ذهن داریم، برنامه‌ریزی نکنیم، همه آنها در حد یک رؤیا باقی خواهند ماند. این موضوع در طراحی و مدیریت یک سایت نیز، به ‌خوبی اهمیت خود را نشان می‌دهد. اگر شما صاحب یک کسب‌وکار هستید و برای آن استراتژی مناسبی ندارید، محکوم به شکست هستید!

به یاد داشته باشید که برای جلب نظر مشتری در بازار، فرصت زیادی ندارید؛ زیرا زمان و بودجه شما محدود است و در مقابل، دائماً پیشنهادات جذابی غیر از شما، به مشتریان ارائه می‌شود. با این شرایط، چاره‌ای جز طراحی یک برنامه و استراتژی مناسب کسب و کار نیست. شما باید بتوانید برای قدم به قدم فعالیت خود در سایت، برنامه داشته باشید؛ اما چگونه؟ این سؤالی است که قصد داریم در این مقاله به طور کامل به آن بپردازیم.

منظور از استراتژی وب‌سایت چیست؟

استراتژی وب سایت، یک برنامه یا سند طولانی مدت است که تمام وظایف و اهداف مرتبط با وب سایت شما را در بر می‌گیرد. این سند به طور کامل نیازها و خواسته‌های شما را مشخص می‌کند. به همین دلیل، شما می‌توانید به راحتی با تمام اعضای تیم خود و شرکت‌هایی که با آنها برون سپاری انجام می‌دهید، ارتباط برقرار کنید. پس از آن، در کمترین زمان می‌توانید خواسته‌های خود را برای آنها شفاف نمایید.

 به علاوه، این سند می‌تواند آرشیوی منظم و طبقه بندی شده برای ایده‌ها و چشم اندازهای شما باشد. به طور خلاصه، این سند می‌تواند وضعیت فعلی کسب و کار آنلاین شما را به همراه نقاط قوت و ضعف آن مشخص کند. همچنین اهداف و چشم اندازهای شما را به همراه مسیر رسیدن به آن‌ها به طور کامل شفاف نماید.

چرا تدوین برنامه سایت، مهم است؟

داشتن برنامه سایت، به شما کمک می‌کند که سایت خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید. این برنامه، در حقیقت همان سند مرکزی است که همه اعضای تیم شما به آن دسترسی دارند و می‌توانند در آن مشارکت کنند. استراتژی سایت، تمام اهداف، مسئولیت‌ها و عملکرد پروژه‌ها یا میزان فروش محصولات را برایتان شفاف می‌کند. با این برنامه، همه اعضا در کسب و کار شما می‌دانند که در هر زمانی چه کاری باید انجام دهند.

استراتژی کسب و کار؛ مهره‌ی حیاتی موفقیت سایت شما

چگونه به یک استراتژی مناسب برسیم؟

برای اینکه به یک استراتژی مناسب و حرفه‌ای برسید، باید به صورت گام به گام و بادقت عمل کنید. در ادامه، به مراحل مهم در طراحی یک برنامه سایت، اشاره خواهیم کرد.

اهداف وب‌سایت خود را مشخص کنید

برای طراحی برنامه سایت، به این فکر کنید که چه اهدافی در سر دارید. بهتر است قبل از شروع طوفان فکری یا برنامه‌ریزی جدی برای کسب‌وکار، چند سؤال مهم از خود بپرسید.

برای مثال، می‌خواهید کاربران پس از بازدید از سایت شما، چه کاری را دقیقاً انجام دهند؟ آیا می‌خواهید آنها خرید کنند؟ شاید هم قصد دارید آنها از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت، اطلاعاتی را به شما بدهند و از مشاوره شما استفاده کنند. فهرستی از این اهداف را لیست کرده و در طراحی برنامه برای سایت، درنظر بگیرید.

فرقی نمی‌کند این اهداف چه چیزی هستند، در هر صورت، نوشتن آنها باعث می‌شود که همه اعضا بدانند دقیقاً باید چه کاری انجام دهند.

هویت مخاطب خود را بشناسید

زمانی که اهداف خود را شناسایی کردید، زمان تعیین هویت و کاراکتر مخاطبان یا مشتریان شما است. یک پرسونای کلی از آنها در ذهن خود تعریف کنید. در حقیقت، باید به این سؤال پاسخ دهید که مشتری شما چه مشخصاتی دارد؟ مرد است یا زن؟ چه رنج سنی دارد؟ آیا تحصیلکرده است یا مدرک تحصیلی او مهم نیست؟

پاسخ به این سؤالات، درک درستی از مشتریان به شما خواهد داد. با این کار، می‌توانید کیفیت و تأثیرگذاری تولید محتوا برای سایت را افزایش دهید.

رقبای برند خود را تعریف کنید

برای رسیدن به یک استراتژی موفق سایت، هرگز رقبای خود را فراموش نکنید. در حقیقت، شما باید مزیت رقابتی برند خود را شناسایی کنید. در چه چیزی منحصربه‌فرد هستید؟

این به شما کمک می‌کند که تفاوت‌های خود را با سایر برندها تشخیص داده و روی نقاط قوت خود، بیشتر کار کنید. همچنین می‌توانید با تشخیص نقاط ضعف رقبا، خود را در این زمینه‌ها، ارتقا دهید.

شما احتمالا بیش از یک رقیب دارید؛ بنابراین باید بدانید که آنها چه کسانی هستند و چه چیزی آنها را از شما متمایز می کند. اگر رقبای شما حضور پررنگی در وب دارند، در مورد وب سایت‌ها و صفحه شبکه اجتماعی آنها تحقیق کنید تا در مورد موقعیت برند آنها و نحوه توسعه کسب و کار خود در بازار اطلاعات بیشتری کسب کنید.

یک نقشه سایت، طراحی کنید

نقشه سایت، یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های برنامه سایت است. این نقشه، طرحی از وب‌سایت شما است که تمام صفحات و دسته‌بندی‌های سایت را در یک ساختار درختی یا سلسله مراتبی نشان می‌دهد. همچنین، نحوه ارتباط بین صفحات را مشخص کرده و به شما کمک می‌کند، محتواهای خود را طبقه‌بندی کنید. دقت کنید که نقشه سایت، قابلیت به‌روزرسانی داشته باشد تا بتوانید آن را دائما آپدیت کرده و تغییر دهید.

استراتژی کسب و کار؛ مهره‌ی حیاتی در طراحی سایت موفق

برنامه‌های تبلیغاتی خود را مشخص کنید

برای اینکه سایت ما بتواند به بهترین شکل ممکن بازاریابی شود و ترافیک مورد نظر را جذب کند، لازم است که برنامه‌های تبلیغاتی مناسبی را برای آن در نظر بگیریم. این برنامه‌ها باید با توجه به هدفمندی، بودجه، بازار هدف و رقابت سایت ما تعیین شوند. برخی از روش‌های تبلیغاتی که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم عبارتند از:

  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی: این روش به ما امکان می‌دهد که با کاربران فعال و مخاطبان پتانسیل سایت ما در ارتباط باشیم و محتوای جذاب و مفید را به آنها نشان دهیم. برای این منظور، باید حساب‌های رسمی سایت خود را در شبکه‌های اجتماعی محبوب و مناسب با بازار هدف خود ایجاد کنیم و به صورت منظم و بروز آنها را به روز رسانی کنیم.
  • تبلیغات در موتورهای جستجو: این روش به ما اجازه می‌دهد که سایت خود را در صفحات نتایج جستجو برای کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت و خدمات سایت ما قرار دهیم. برای این منظور، باید از سرویس‌های تبلیغات در موتورهای جستجو استفاده کنیم که به ما این امکان را می‌دهند که بر اساس قیمت پیشنهادی، منطقه جغرافیایی، زمان و سایر عوامل، سایت ما را به کاربران نشان دهیم.
  • تبلیغات در وب سایت‌های دیگر: این روش به ما این فرصت را می‌دهد که سایت خود را در وب سایت‌های دارای بازدید بالا و مرتبط با حوزه فعالیت سایت ما تبلیغ کنیم. برای این منظور، می‌توانیم از انواع مختلف تبلیغات مانند بنر، پاپ آپ، ویدئو، مقاله تبلیغاتی و غیره استفاده کنیم. تبلیغات مناسب، باعث افزایش رتبه سایت و سئو می‌شود.

چند سؤال مهم که برای نوشتن استراتژی، باید از خود بپرسید

قبل از نوشتن استراتژی سایت، این سؤالات را از خود بپرسید:

  • چه محصولاتی را قصد دارید بفروشید؟
  • نقاط ضعف و قوت کسب و کار شما چیست؟
  • مشتریان شما چه کسانی هستند؟
  • چه اهدافی دارید؟
  • در هفته یا در شبانه روز، چند محتوا ( برای مثال: ویدئو آموزشی) در سایت قرار خواهید داد؟
  • توانایی و مهارت تیم‌هایی که با آنها در برون سپاری همکاری می‌کنید، چقدر است؟
  • آیا شاخص اندازه گیری پیشرفت را برای خودتان مشخص کرده‌اید؟
  • وظایف تک تک اعضای تیم شما چیست؟
  • چقدر بودجه دارید؟

آیا کسب‌وکارهای سنتی هم به برنامه سایت نیاز دارند؟

اگر هنور وارد دنیای دیجیتال نشده‌اید، بهتر است هرچه سریع‌تر اقدام کنید. دنیای اینترنت و دیجیتال، کاملاً با فضای سنتی کسب‌وکارها متفاوت است. نوع تعامل و اعتماد مشتریان شما تغییر کرده است. همچنین نحوه ثبت سفارش، پرداخت‌ها و اعلام قیمت‌ها نیز کاملاً متفاوت با شیوه‌های سنتی است. قطعاً برای این تفاوت‌ها، نیاز به برنامه جامع و دقیقی است که متناسب با یک سایت موفق باشد.

مهم‌ترین کار در نوشتن برنامه سایت چیست؟

قطعاً همه ما می‌توانیم با رعایت نکات و مهارت‌های لازم، برنامه سایت خودمان را طراحی کنیم؛ اما با این حال، مشورت با متخصصین استراتژی سایت، می‌تواند با سرعت و دقت بیشتری شما را به هدف برساند. خصوصاً اینکه آنها از تجربه و سابقه بیشتری در این زمینه برخوردارند.

در انتخاب فرد یا مجموعه موردنظر برای مشاوره دیجیتال مارکتینگ و برنامه سایت، به رزومه و سابقه کاری آنها دقت کنید. همچنین تیم آنها باید آشنایی کاملی با فضای دیجیتال داشته باشد. معمولاً برنامه سایتی که توسط تیم‌های ناآشنا به دنیای دیجیتال و تبلیغات نوشته می‌شود، هزینه زیادی به شما تحمیل می‌کند.

استراتژی کسب و کار؛ مهره‌ی حیاتی موفقیت در برند

ورناتک، چگونه شما را به یک استراتژیست تبدیل می‌کند؟

داستن استراتژی سایت، سکوی پرواز کسب‌وکار شما است؛ اما آیا همه کسب‌وکارها می‌توانند استراتژی مناسب خود را طراحی کنند؟ در بسیاری از موارد، نداشتن تجربه کافی و مهارت تخصصی، کسب‌وکارها را در همان قدم اول با شکست مواجه می‌کند؛ با این حال، اگر به دنبال طراحی برنامه سایت برای خودتان هستید، هرگز از مشورت با تیم‌های تخصصی غافل نشوید.

مجموعه ورناتک، با انجام جلسات مشاوره حرفه‌ای، بهترین استراتژی کسب‌وکارتان را طراحی می‌کند. این شرکت برای تدوین برنامه سایت، ابتدا ایده، محصولات و خدمات شما را ارزیابی کرده و سپس، ظرفیت‌های لازم داخل سایت را مشخص می‌کند.

پس از آن، تمام هزینه‌ها با دقت محاسبه شده و مراحل انجام کار مشخص می‌شود. در مرحله بعد، چندین سؤال مهم و تخصصی از شما پرسیده خواهد شد؛ این سؤالات، نگاه دقیق‌تری به طراحان سایت ارائه می‌دهد. در برنامه سایت طراحی‌شده، صفر تا صد مسیر طراحی سایت، کمپین دیجیتال مارکتینگ، برنامه محتوایی، بودجه و غیره تعیین شده است.

ورناتک، افتخار می‌کند که تاکنون با بیش از 50 کسب‌وکار معتبر همکاری داشته و در زمینه طراحی و موفقیت انواع سایت و تدوین استراتژی، سابقه درخشانی ثبت کرده است.

جمع‌بندی

در پایان خوب است بدانید که با طراحی سایت، تازه کارهای اساسی و فعالیت‌های شما آغاز شده است. بهتر است به‌طور منظم، روی ارتقا و آپدیت محتوای سایت خود کار کنید. همچنین می‌توانید با انجام تبلیغات مناسب در شبکه‌های اجتماعی و یوتیوب، روی سئو خارجی سایت، برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید. اگر می‌خواهید قدم اول را در نوشتن یک برنامه سایت حرفه‌ای بردارید، پیشنهاد می‌کنیم از مشاوره رایگان ورناتک در این زمینه کمک بگیرید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید:
ورناتک

آکادمی ورناتک

درک عمیق مفاهیم و کاربرد آن‌ها تو فضای حقیقی‌ خیلی مهم است. ما سعی می‌کنیم از میان تجارب و دانشی که طی سال‌های طولانی، این ارزش رو در اختیار شما بگذاریم…

طراحی حرفه‌ای وبسایت

متخصص در طراحی وبسایتی که می‌تواند شعبه‌ی کارآمد کسب‌وکار شما در فضای دیجیتال باشد.

سئو و بهینه سازی سایت

ورناتک بخش سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو را برای مشتریان خود طراحی و آماده کرده است.

6 پاسخ

  1. خیلی خوبین مطالب هم عالی هستن و اطلاعات کامل رو در اختیار مخاطب قرار میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم