ورناتک
همه‌چیز درباره‌ی لوگو

همه‌چیز درباره‌ی لوگو

در این مقاله چه می‌خوانیم ...

وقتی وارد یک فروشگاه می‌شوید و قراراست محصولی را انتخاب و خریداری ‌کنید، ، قالبا چیزی که در نگاه اول توجه ما را جلب میکند، نماد یا نشانی‌ست که تولیدکننده‌‌ی آن محصول را معرفی می‌کند. گاهی پیش می‌آید که آن لوگو یا نشان برند خود باعث لوکس بودن آن کالا باشد. همچنین می‌تواند صرفا نشانی باشد که بعدا به وسیله‌ی آنريال شما محصول و تجربه‌ی خوب خرید را به یاد می‌آورید و تکرار می‎کنید.
هر کدام از این حالت‌ها، دلیلی‌ست برای اهمیت استاندارد بودن، به روز بودن و زیبا بودن آن نشان یا لوگو.
اما برای انتخاب لوگو از کجا باید شروع کرد؟ برای یک لوگوی زیبا و مناسب چقدر باید هزینه کرد؟
طراحی لوگو کار کیست؟
اگر از لوگوی حال حاضر برندمان راضی نیستیم، چه کنیم؟
ویژگی‌های لوگوی مناسب چیست؟
این‌ها تنها بخشی از سوالاتی‌ست که در این مقاله به خوبی‌ پاسخ داده‌می‌شوند. در انتها شما انواع لوگو، روانشناسی لوگو، اشکال و سایزهای مختلف یک لوگو، انتخاب لوگوی حرفه‌ای توسط غیرحرفه‌ای‌ها، را به خوبی می‌شناسید.

اهمیت لوگو

همان‌طور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم در دنیای امروز و برای دیدن شدن در بین رقبا نشان یا لوگوی شما می‌تواند از اولین وجه تمایزهای شما باشد. چیزی که توجه را به سمت شما جلب می‌کند و می‌تواند بخش قابل‌توجهی از احساس اولیه‌ی مخاطب نسبت به شما را رقم بزند. برای برندینگ شخصی یا ارگان خود لوگو یا نماد مناسب همچون الفبا برای سخن گفتن است.

با در نظر گرفتن سلیقه‌ها و تمایلات شما به عنوان تصمیم‌گیرنده در انتخاب یک لوگو، قبل از هر چیز یک لوگوی مناسب باید بازتابی از ارزش‌ها، اهداف و هویت شما باشد. حرفه و تخصص شما را نشان دهد و بتواند تداعی‌کننده‌ی این مفاهیم در ذهن مخاطبان شما باشد. به باور بعضی از طراحان بزرگ دنیا، هویت برند شما همچون کوه یخی‌ است که لوگو بخش پیدای آن است. پیچیدگی‌ها و هویت شما در پشت لوگو بسیار است اما مخاطب گاهی به قدر لوگو با آن برخورد می‌کند.

برای همین لازم است یک طراحی لوگو بر اساس اصول روانشناسی اشکال و رنگ‌ها و با شناخت از هویت برند و ارزش‌های سازمانی شما صورت گیرد.

لوگوها در اطراف ما هستند، برخی از آنها وظایف خود را به خوبی انجام می دهند و در برابر زمان ایستادگی می کنند و به یک طرح نمادین درجه یک برای هویت برند تبدیل می شوند. اکنون متوجه شده‌اید که لوگو و هدف از طراحی آن چیست. در ادامه انواع لوگوها را به شما معرفی خواهیم‌کرد و نگاه مختصری خواهیم‌داشت به بعضی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها.

اگر از لوگوی فعلی خود راضی نیستید…

برندینگ مجدد (rebranding) به فعالیتی می‌گویند که ارگان، شرکت یا برندی، المان‌های هویت برند خود را به شکل کامل یا جزئی، از اول طراحی می‌کند. این امر در میان بزرگترین برندهای دنیا نیز امکان‌پذیر و پذیرفته‌شده است. پس اصلا نگران این موضوع نباشید. تجدید نظر در لوگو و اجزای هویت برند شما می‌تواند جان تازه‌ای به هویت شما در میان مخاطبان ببخشد.

معرفی انواع لوگو همراه با مثال

به طور کلی از نظر طراحی انواع لوگو به ۷ دسته تقسیم می شوند. اگر به دنبال لوگوی مناسب برای برند یا سازمان خود هستید آشنایی شما با این انواع خالی از لطف نیست. در این قسمت سعی کردیم دور از اصطلاحات تخصصی و به طور کاربردی، این دسته‌بندی را به همراه مثال‌های شناخته‌شده‌ توضیح بدهیم. با مطالعه‌ی این بخش با نکات مثبت و منفی هر کدام هم آشنا خواهیدشد.

اول: لوگوهای حاوی نشان و علامت (Emblem logos)

این دسته از آرم‌ها و نشان‌ها جز کهن‌ترین انواع طراحی لوگو هستند. حتما می‌توانید نمونه‌هایی از این نوع را در مهر، نشان، تمبر یا لوگوی دانشگاه‌ها و یا سازمان‌های دولتی پیدا کنید. این لوگو عموما از متن ، نماد یا تصاویر داخل یک شکل هندسی تشکیل شده‌است. آنها اغلب از نظر جزئیات غنی‌تر از انواع دیگر لوگوها هستند که جلوه ای رسمی و سنتی به نام تجاری شما می‌بخشند.

دوم: لوگوها با علائم تصویری (Pictorial mark logos)

لوگو های این دست معمولاً نشانی نمادین هستند . به همین دلیل است که اگر به این نوع طراحی لوگو تمایل دارید، در انتخاب این نماد باید دقت فراوان داشت تا بیان و یادآوری خوبی از شما داشته‌باشد. به بیان بهتر باید شامل عناصری باشد که مخاطب بین شما و آن عناصر ارتباط معنایی پیدا کند. طراحی این دسته از لوگوها هم می‌توانند گاهی بسیار آسان و گاهی بسیار دشوار باشند.

سوم: لوگو نوشته (logotype)

از قوی‌ترین انواع طراحی لوگو که انتخاب بسیاری از برجسته‌ترین برندها هستند، لوگوتایپ است. تعریف لوگوتایپ ساده است، آن‌ها از نام برند تشکیل می‌شوند. در طراحی این دسته، نمادها، الگوهای گرافیکی یا نشان‌ها دیده نمی‌شوند. سبک و رنگ فونت‌ها کل هویت نام تجاری شما را ایجاد می کند. با این کار ، از طریق فونت و نام برند خود منحصر به فرد خواهید‌شد. نکته قابل توجه در این سبک طراحی لوگو این است که به مخاطب کمک می کنید تا در یک لحظه بین لوگو و نام تجاری ارتباط برقرار کنند.

چهارم: لوگوهای حروف (letter mark logos)

ساخت. این سبک، برای برندهایی مناسب است که حروفی از نام آنها می‌توانند عناصر بهتری برای لوگوی آن‌ها باشد تا نام کامل. به‌خصوص در مواقعی که نام طولانی است، تلفظ آن دشوار است یا فقط آنقدر متمایز نیست که بتواند کشش و جذابیت لازم را به‌دست آورد.

پنج: لوگوهای انتزاعی

دسته‌ی بعدی در لیست انواع لوگو ، لوگوی انتزاعی است. این لوگو معمولا تصویری است از یک تجسم بصری از احساسی که می خواهید نام تجاری شما را ابزار کند. استفاده از آن هنگام ورود به بازار کمی خطرناک است، زیرا همه‌ی مخاطبان یک لوگوی انتزاعی را به یک شکل تفسیر نمی‌کنند. با این وجود ، با یک استراتژی خوب، لوگوی برند شما، شما را از همه‌ی رقبا متمایز می‌کند.

ششم: لوگوهای تصویری (mascot logo)

این دسته‌بندی از لوگو، نقاشی از انسان یا موجودی غیر از انسان با ویژگی‌های انسانی است. این نوع لوگو به شرط طراحی درست، احساس دوستانه و مثبت دلپذیری را انتقال می‌دهد. این نوع لوگو برای تیم‌های ورزشی، تولیدکننده‌های مواد غذایی یا شرکت‌های خدماتی استفاده می‌شوند.

هفت: لوگوهای ترکیبی

این دسته ترکیبی از دسته‌های قبلی طراحی لوگو است. اگر انتخاب دسته‌های قبلی برایتان سخت است، ترکیب آن‌ها راه‌حل شماست. حروف را در کنار نمادها، فرم‌های انتزاعی و نقاشی‌ها قرار دهید. فقط به پیامی که می خواهید از طریق لوگوی خود ارسال کنید توجه کنید و به خاطر داشته‌باشید که این لوگو بخشی از هویت نام تجاری شماست. جالب است بدانید، وقتی لوگوی شما شناخته‌شد، می‌توانید روی لوگو انعطاف داشته‌باشید و از آن به روش‌های مختلف متن تنها یا تصویر تنها، استفاده‌کنید.

انتخاب رنگ مناسب لوگو

یکی از موارد مهم در تصمیم گیری لوگو انتخاب رنگ بندی آن است. از آنجایی که لوگو بخش مهمی از هویت سازمانی شماست و در طراحی کارت ویزیت تا بنر تبلیغاتی موردنیاز است. اول دقت کنید که رنگ مورد نظر برای طراحی لوگو با هویت‌برند شما همخوانی داشته‌باشد. همچنین اگر اکنون اقدام به طراحی هویت برند کرده‌اید روانشناسی رنگ را برای مدیریت پیامی که به مخاطب ارسال می‌شود در نظر بگیرید.

در ادامه به معنا و مفهوم اصلی‌ترین رنگ‌های قابل‌استفاده در طراحی برند اشاره می‌کنیم. برندهای موفق از رنگ هم برای تاثیر گذاری بر مخاطب استقاده می‌کنند. در نظر بگیرید که غیر از حالت‌هایی که ما در اینجا مثال زدیم، نمونه‌های موفق دیگری وجود دارند که از رنگ‌های دیگر استفاده کرده‌اند.

روانشناسی رنگ قرمز

قرمز مخفف شور، هیجان، قدرت و عصبانیت است. می تواند اهمیت را نشان دهد و توجه را برای یک تصمیم قاطعانه جلب کند. قرمز اغلب در لوگوهای متعلق به فروشگاه‌ها، صنایع‌‎غذایی ، بهداشتی ، زیبایی، رسانه، سرگرمی و خرید استفاده می‌شود.

روانشناسی رنگ زرد

رنگ زرد که تداعی کننده‌ی آفتاب است، با شادی مرتبط است، معمولا برای انتقال حس شور و نشاط و خلاقیت گزینه‌ی خوبی‌ست. رنگ زرد برای بیان هشدار نیز به‌کار می‌رود. به طور کلی در لوگوها نقش اصلی را ایفا نمی کند و برای برجسته‌سازی ویژگی‌های مهم یک لوگو به ندرت استفاده می‌شود. رنگ زرد بیشتر در صنایع از جمله خودروسازی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

روانشناسی رنگ آبی

نمایانگر حرفه‌ای بودن، اعتماد، اقتدار، قدرت و وفاداری است. رنگ آبی برای انتقال حس وفاداری، حرفه‌ای بودن و احساس امنیت به‌کار می‌رود. این رنگ توسط مشاغل مختلف مرتبط با نرم‌افزار ، امور مالی ، صنعت داروسازی ، دولت و بانک ها استفاده می‌شود. استفاده از رنگ آبی هم به تنهایی یا در ترکیب با رنگ های دیگر انتخاب بسیار مناسبی برای طراحی لوگوی شماست.

روانشناسی رنگ سبز

نشان خوبی برای هماهنگی، طبیعی و ارگانیک بودن، سالم بودن و اعتماد است. رنگ سبز عمدتا برای نمایندگی شرکت‌های سازگار با محیط‌زیست یا مشاغل حول کشاورزی، بازیافت، محوطه‌سازی، باغبانی و انرژی خورشیدی استفاده می‌شود. این رنگ طبیعت است و در عین حال نشان دهنده‌ی رشد و آرامش است.

روانشناسی رنگ نارنجی

برای انتقال حس جنب و جوش، بازیگوشی ، شادی ، هنر و انرژی مناسب است. نارنجی یکی دیگر از رنگهای محبوب صنایع غذایی‌، هنری و ورزشی است. هم می‌تواند اشتها را برانگیخته کند، و هم نشان دهنده‌ی بازیگوشی ، خلاقیت و انرژی باشد. روشن بودن، نارنجی را به رنگ مورد علاقه برای صنایعی که با محصولات و غذاهای بچه ها سروکار دارند تبدیل می‌کند.

روانشناسی رنگ بنفش

نماینده‌ی تجمل، جشن، آموزش و ظرافت. می توانید آن را با رنگ های دیگر جفت کرده و یک پالت ایجاد کنید. به عنوان مثال، لوگوی بنفش و زرد محبوب هستند و معانی متفاوتی می‌سازند.

روانشناسی رنگ سفید

نشان نماینده: خلوص، صلوح، معنویت، پاکی و حسن‌نیت. سفید به‌خاطر خنثی بودن به راحتی با رنگ‌های دیگر ترکیب می‌شود و برای استفاده در فضاهای منفی مناسب است.

روانشناسی رنگ صورتی

نشان معصومیت، جوانی و زیبایی است. رنگ صورتی اغلب به عنوان رنگ زنانه در نظر گرفته می‌شود، به همین دلیل است که در لوگوهای مربوط به زیبایی، مد از آن استفاده می شود. همچنین برای شرکت‌هایی که با کودکان سروکار دارند استفاده می‌شود. و برای واحدهای شرکتی یا صنعتی مناسب نیست.

روانشناسی رنگ قهوه‌ای

نشان‌گر اعتماد، زمین و عناصر طبیعی. قهوه‌ای یک رنگ خنثی، محکم و قابل اعتماد است. این رنگ بیشتر برای کشاورزی، ساختمان سازی و صنایع قانونی استفاده می‌شود. برخی از محصولات مرتبط با غذا مانند قهوه و شکلات نیز با رنگ قهوه‌ای بهتر نمایان می‌شوند.

اهمیت فروشگاه‌های اینترنتی و لوگوی مناسب

گسترش فضای دیجیتال، فرصت بسیار خوبیه برای افراد، ارگان‌ها و فروشگاه‌ها تا از ظرفیت‌هاش استفاده کنند. تعداد افرادی که خرید اینترنتی به پای ثابت زندگی روزانه اضافه شده، روز به روز در حال افزایشه. خیلی از ما برای پیدا کردن یک سرویس، مراجعه به پزشک و … حتما از قبل داخل اینترنت درباره‌ش گشت‌وگذار می‌کنیم.

با این مقدمه، حالا برای حضور شما در فضای مجازی و کسب اعتماد مخاطب‌ها یکی از مهم‌ترین ‌موارد نشان یا تصویری‌ست که داخل وبسایت و پروفایل شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید. این نشان اولین پیام‌های ارتباطی و احساسی نسبت به شما را در ذهن مخاطب شکل می‌دهد. چه برند شما به شکل مجازی فعالیت داشته‌باشد و چه به شکل حقیقی.

لوگوی مناسب برای وبسایت

در کنار تمام ویژگی‌هایی که برای لوگوی برند شما نیاز است، باید این لوگو برای زیبایی و جلوه در وبسایت هم مناسب باشد.
باتوجه به این‌که لوگو معمولا در نوار بالایی سایت و در کنار منو قرار می‌گیرد، برای زیبایی، استفاده‌ی بهینه از فصا و پرهیز از بهم ریختگی بهتر است افقی باشد. یعنی در مستطیل افقی جا بگیرد. به این ترتیب تناسب بصری بیشتری با سایر عناصر برقرار می‌کند. لوگوی دیجی‌کالا، مدیسه و موتن رو این ویژگی را دارا هستند.

در مرتبه‌ی بعدی اولیت با لوگوهای مربعی‌ست که در طراحی‌های متداول زیبا و کارآمد هستند. البته باید گفت لوگوهایی که به شکل عمودی طراحی شده‌اند هم در موارد خاص با استفاده از یک طراحی خاص مثلا طرح‌های فانتزی قابلیت استفاده در وبسایت را پیدا می‌کنند. البته با در اختیار داشتن فایل لوگو گاها گرافیست می‌تواند با تغییر جای عناصر ترکیب مناسب برای استفاده در وبسایت را به دست بیاورد.
غالبا لوگوهایی که به شکل ترکیبی طراحی می‌شوند به دلیل استفاده از متن و تصویر و اشکال، این قابلیت تغییر را دارند. در فضای وبسایت چه داخل موبایل، چه تبلت و چه دستکتاپ زیبایی بصری بیشتری دارند.

در انتها باید اشاره کرد که، به طور کلی و خلاصه یک لوگوی مناسب باید:

اول: ساده باشد: لوگوهای ساده آنهایی هستند که مردم می توانند به محض مشاهده آنها را تشخیص دهند. ساده ترین لوگوها لوگوهایی هستند که مردم بیشتر به خاطر دارند.

دوم: مقیاس پذیر باشد: یک لوگوی عالی باید به قدری ساده باشد که بتوان آن را کوچک یا بزرگ کرد و برای انواع فضاها از تبلیغات میدانی تا طرایح یک پست اینستاگرام و حتی کارت ویزیت استفاده کرد و همچنان خوب به نظر برسد.

سوم: به یاد ماندنی و تأثیرگذار باشد: یک لوگوی عالی باید تأثیرگذار باشد. شما می خواهید توجه بیننده خود را جلب کرده و تأثیر بگذارید (امیدوارم یک تأثیر مثبت)

چهار: همه‌کاره باشد: یک لوگوی عالی باید به همان اندازه در هر دستگاه وب و روی هر نوع ماده چاپی خوب به نظر برسد.

پنج: ارتباط مفهومی: یک لوگوی عالی باید مربوط به هویت شما باشد. این باید معنایی داشته باشد که مربوط به کاری باشد که انجام می دهید و آن را برای مخاطب تداعی کند.

شش:  اگر ویژگی اصلی لوگوی شما مد روز بودن است، باید آن را دوباره طراحی کنید. ترندها و مدها می‌روند و لوگو یک جفت کفش نیست که بتوان هر سال آن را تغییر داد.

طراحی لوگوی اقتصادی و اختصاصی

ما بر این باوریم که شروع یک کسب و کار با بودجه‌  و امکانات محدود همراه است. آینده‌ و مسیر کسب‌وکار به برنامه‌ریزی دقیق نیاز دارد و خیلی وقت‌ها نمی‌توان مبالغ بالایی برای طراحی یک لوگوی پیچیده هزینه کرد. ما به پشتوانه‌ی تجربه و دانش، لوگویی با ارزش بالا و هزینه‌ای مناسب را برای کسب‌وکارها پیشنهاد می‌کنیم تا بتوانند به خوبی در وبسایت، صفحه‌ اینستاگرام، امور تبلیغاتی و بسته‌بندی خود استفاده کنند. به این ترتیب می‌توانید کسب‌وکار خود را به خوبی با برندینگ زیبا و جذاب پیش ببرید…

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید:
ورناتک

آکادمی ورناتک

درک عمیق مفاهیم و کاربرد آن‌ها تو فضای حقیقی‌ خیلی مهم است. ما سعی می‌کنیم از میان تجارب و دانشی که طی سال‌های طولانی، این ارزش رو در اختیار شما بگذاریم…

طراحی حرفه‌ای وبسایت

متخصص در طراحی وبسایتی که می‌تواند شعبه‌ی کارآمد کسب‌وکار شما در فضای دیجیتال باشد.

سئو و بهینه سازی سایت

ورناتک بخش سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو را برای مشتریان خود طراحی و آماده کرده است.

6 پاسخ

  1. من قبلا این مطلبو یک جا دیگه خونده بودم ولی جوابی نگرفتم ولی الان گرفتم. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم