ورناتک
اهمیت تحلیل رقبا در سئو

اهمیت تحلیل رقبا

در این مقاله چه می‌خوانیم ...

تحلیل رقبا، از جمله امور مهم در افزایش بازدید و دریافت نمره بالا از سمت گوگل محسوب می‌شود. با تحلیل رقبا و نظارت مداوم، قادر به پیش‌بینی الگوهای رفتاری رقبای خود خواهید بود.

صاحبان مشاغل همواره به دنبال راهی جهت کسب مزیت ارزشمند نسبت به رقبای خود هستند. انجام این کار دشوار نبوده و در نخستین گام با سرچ ساده در گوگل قادر به شناسایی رقبای خود خواهید بود. در ادامه، اهمیت تحلیل رقبا، روش و رویکرد آن‌ها را برای شما شرح می‌دهیم.

تحقیق رقبا به چه معناست؟

تحقیقات صورت گرفته بر روی رقبای سایت، تحقیق رقابتی نام دارد. انجام این نوع تحقیق برای موفقیت در کسب‌وکار از اهمیت بالایی برخوردار است. با تحقیق رقبا قادر به تشخیص علاقه‌های جدید مخاطبان بوده و کمپین‌های تبلیغاتی خود را با آن سازگار می‌کنید. به این ترتیب نسبت به رقبای خود یک قدم جلو خواهید بود.

تحلیل رقبا چگونه انجام می‌شود؟

تحلیل رقبا مراحلی داشته که با انجام آن‌ها به میزان بالایی از رقبای خود جلوتر خواهید بود. در ادامه به شرح مراحل مربوط به تحلیل رقبا می‌پردازیم.

دسته‌بندی رقبا

اهمیت تحلیل رقبا موضوعی مهم بوده که برای برخی افراد جذابیت چندانی ندارد. اما برای تمام کسب‌وکارها رقیبی وجود داشته و همواره باید در تلاش برای حفظ مشتریان خود باشید. با دسته‌بندی رقبا، از نقاط ضعف و قوت رقبای خود و چشم‌انداز آن‌ها مطلع خواهید شد. شناسایی، درک و نظارت بر رقبا امور مهمی بوده که همواره مورد توجه قرار می‌گیرد. انجام این فرآیندها جمع‌آوری اطلاعات رقابتی نیز نام دارد.

دسته‌بندی رقبا برای تجزیه و تحلیل

رقبای دسته اول: این دسته از رقبا به طور مستقیم در حال رقابت بوده و مشتریان مشترکی با شما دارند. امکان شباهت در محصولات در رقبای دسته اول نیز وجود دارد. اهمیت تحلیل رقبا و تجزیه و تحلیل رفتار آن‌ها در این زمینه حائز اهمیت است.

رقبای دسته دوم: رقبایی بوده که نسخه‌ای پیشرفته‌‌تر یا ابتدایی‌تر از محصولات شما را ارائه داده و مشتریان متفاوتی با شما دارند.

رقبای دسته سوم: این دسته از رقبا به شکل منحصربه‌فرد رقیب شما بوده و هنگام گسترش محصول خود با آن‌ها مواجه خواهید شد.

در دست داشتن این اطلاعات، در روند تدوین و استراتژی محتوا بسیار مهم هستند. نام شرکت رقیب، جایگاه تجاری، هدف آن‌ها، محصول و خدمات و نقاط ضعف و قوت آن‌ها را درنظر داشته باشید. با توجه به این موارد، سایت شما در نتایج مطلوبی قرار گرفته که نشان‌دهنده اهمیت تحلیل رقبا است.

پیدا کردن رقبا

جهت پیدا کردن رقیب‌های تجاری راه‌های بسیاری وجود داشته اما گوگل و آمازون از سایت‌های مهم برای تحقیق رقبا هستند. از جستجوی نام تجاری خود آغاز کرده و سپس ایده محصول خود را سرچ کنید. کلید واژه‌های متنوع جهت پیدا کردن کسب‌وکارهای متنوع را فراموش نکنید.

پس از یافتن رقبای خود به سراغ جستجوی شبکه‌های اجتماعی فعال آن‌ها رفته و رتبه الکسای خود را چک کنید. با استفاده از سایت‌های Ahrefs، Hoovers، Keyword spy قادر به جمع‌آوری اطلاعات مفیدی جهت تحلیل رقبای خود خواهید بود. در این مرحله، هدف اصلی شما یافتن رقبا و کسب دیدگاه کلی از آن‌ها است.

اهمیت تحلیل رقبا، در پیدا کردن آن‌ها و ایجاد تمایز میان آن‌ها نیز دخیل است. برای مثال رقبای محلی را در یک دسته قرار داده، رقبایی که امکان جذب مشتری به آن‌ها وجود داشته دسته بعدی و رقبایی که مستقیما رقیب کسب‌وکار شما نبوده را در دسته دیگر قرار دهید.

آنالیز رقبا و مراحل آن

صاحبان کسب‌وکار با درصد موفقیت بالا بازهم باید رقبای خود را رصد کنند. مشتریان همیشه حق انتخاب داشته و مهم‌ترین فعالیت رقبا جلب توجه آن‌ها به محصول تازه وارد شده است. جهت عدم غافگلیر شدن از ظهور رقبا یا محصولات جدید مراحل زیر را انجام دهید.

تهیه لیستی از رقبا

جهت شروع آنالیز و اهمیت تحلیل رقبا ابتدا لیستی از رقبای تجاری خود تهیه کنید. درصورت بالا بودن شرکت‌ها از حد تصور شما اصلا نترسید. تمام رقبا به یک اندازه قوی نبوده و هریک نقاط ضعف خود را دارند.

دسته‌بندی رقبا

پیش از شروع به آنالیز رقبا، درصد شراکت آن‌ها در بازار با خود را نیز درنظر داشته باشید. (در بالا راجع به دسته‌بندی رقبا به صورت مستقیم اشاره کردیم).

آنالیز رقبا

جهت آنالیز رقبا، مشاغل را با توجه به کوچکی و بزرگ بودن آن‌ها دسته‌بندی کنید. این کار در پیدا کردن اولویت رقابتی به شما کمک کرده و با برنامه‌ریزی در بازه زمانی خاص با گروه مشخصی از آن‌ها به رقابت بپردازید. آنالیز رقبا در اهمیت تحلیل رقبا نوعی استراتژی بوده و شما قادر به انجام آن بدون برخورداری از نظم خاص نخواهید بود. آنالیز رقبا از مزایای زیر برخوردار است.

  • شناخت کامل رقبای بالقوه و بالفعل خود
  • شناخت نقاط ضعف و قوت رقبا
  • شناخت استراتژی تبلیغات رقبا
  • شناسایی سهم رقبا از بازار
  • شناخت نیازهای پاسخ داده نشده از مشتریان
  • پیدا کردن بازارهای جدید
  • تدوین استراتژی بازاریابی جامع جهت تبلیغ محصولات خود
  • گسترش محصولات
  • شناخت مزایای رقابتی خود نسبت به رقبا
  • پیش‌بینی تهدیدهای بالقوه از سوی رقبا

تهیه لیستی از خدمات رقبا

لیستی کامل از خدمات و محصولات ارائه دهنده توسط شرکت‌های دیگر تهیه کنید. برخی از آن‌ها به سراغ شریک تجاری جدید رفته به دنبال توسعه تجارت خود هستند. این کار را جدی گرفته و نسبت به آن بی اهمیت نباشید. هنگام آنالیز رقبا دامنه بررسی خود را محدود نکرده و از آن‌ها اطلاعات ارزشمندی کسب کنید.

پیدا کردن مزیت رقابتی نسبت به رقبا

برای برخی افراد پیدا کردن رقیب خسته‌کننده بوده اما نتیجه درخشانی در پی خواهد داشت. در رابطه با اهمیت تحلیل رقبا، این کار نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با انجام این موارد متوجه استراتژی رقبا را شناسایی کرده و پیدا کردن مزیت رقابتی در این زمینه آسان می‌شود.

شناخت بازارهای جدید

در برخی موارد هنگام بررسی رقبا، بازارهای جدیدی پیدا کرده که بدون داشتن رقیب قادر به شروع فعالیت آن‌ها خواهید بود. برخی رقبا از ورود به حوزه‌های جدید خودداری می‌کنند. از همین جهت آن‌ها را پیدا کرده و بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.

ارزیابی محصول

پس از انجام مراحل فوق، محصول مورد نظر خود را ارزیابی کنید. در همین راستا، لیستی تهیه کرده که نشان‌دهنده خصوصیات مثبت محصول شما و رقبا باشد. در اهمیت تحلیل رقبا و ارزیابی محصول علاوه بر ارزیابی موشکافانه محصولات خود، باید به ارزیابی مشتریان نیز بپردازید. با انجام کار به دلایل اهمیت و ارزش محصول خود پی خواهید برد.

مقایسه قیمت محصولات با رقبا

درصورت برخورداری محصول شما از قیمت بالا نسبت به رقبا، نسبت به قیمت‌گذاری تجدید نظر کنید. اغلب مشتریان به دنبال قیمت مناسب و کیفیت بهتر هستند.

عضویت در شبکه اجتماعی رقبا

اغلب بازاریابان جهت موفقیت در رقابت با دیگر شرکت‌ها، از رقبای خود خدمات گرفته و ارتباط خود را با آن‌ها حفظ می‌کنند. آنالیز رقبا از طریق عضویت در شبکه‌های اجتماعی یکی از راه‌های مناسب است. در اهمیت تحلیل رقبا عضویت در شبکه‌های اجتماعی مزایای بسیاری به دنبال خواهد داشت.

با عضویت در شبکه‌های اجتماعی رقبا از ایونت‌های مختلف، طرح‌های تخفیفی، نحوه تبلیغات و شیوه‌ تعامل آن‌ها مطلع خواهید شد. به علاوه، با توجه به تاثیرگذاری محتوای آن‌ها، به میزان تاثیرگذاری تبلیغات آن‌ها پی خواهید برد.

عضویت در خبرنامه رقبا

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی از جمله مواردی بوده که اغلب شرکت‌ها بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. عضویت در خبرنامه رقبا به شما جهت کسب اطلاعات مفید کمک خواهد کرد.

بررسی سئو رقبا

اغلب متخصصان بازاریابی از طریق بررسی سئو سایت وضعیت رقبای خود را بررسی می‌کنند. بهره‌گیری از ابزارهایی مانند MOZ یا Ahfres کمک شما در زمینه اهمیت تحلیل رقبا خواهد بود. با این کار به خدمات تبلیغی توسط رقبا، سرمایه‌گذاری آن‌ها بر روی کلمه کلیدی و بک‌لینک گرفتن از سایت‌های دیگر پی می‌برید.

بررسی شیوه‌های تبلیغاتی رقبا

رقبا نیز مانند شما سعی در افزایش مشتریان از طریق روش‌های مختلف تبلیغاتی دارند. توصیه می‌شود به سایت‌های تبلیغ‌کننده رقبای خود مراجعه نکرده و عرصه جدید در این زمینه را انتخاب کنید. امکان موفقیت در همکاری مطلوب با شرکت‌های نزدیک به کسب‌وکار شما و افزایش مشتریان وجود دارد.

بررسی UI/UX سایت رقبا

از جمله ویترین‌های مهم فروش هر کسب‌وکار، سایت است. خود را جای مشتری گذاشته و وارد سایت رقیب شوید. به این ترتیب قادر به ارزیابی و رابط کاربری، تجربه کاربری و اهمیت تحلیل رقبا آن‌ها خواهید بود. رسپانسیو بودن سایت، بالا بودن سرعت دامنه و غیره را در آنالیز رقبا مورد توجه قرار دهید.

 

ابزارهای کاربردی برای آنالیز رقبا

درصورت عدم پیدا کردن استراتژی درست برای آنالیز رقبا، از ابزارهای زیر استفاده کنید.

ابزار SEMrush

این ابزار به شما در زمینه مشاهده بک لینک‌های رقبای خود کمک می‌کند. به علاوه، این ابزار کمک شما در شناسایی لینک‌های فالو یا نوفالو، دریافت آیپی‌های معتبر و قدرت دامنه آن‌ها خواهد بود. SEMrush ابزار کامل‌ترین اطلاعات را به شما ارائه داده و شما را از نرخ پرش و ماندگاری کاربران در سایت مطلع می‌سازد.

ابزار MOZ

در مورد اهمیت تحلیل رقبا، ابزار MOZ یک پلاگین در گوگل کروم بوده که قادر به نصب آن بر روی مرورگر خود خواهید بود. این ابزار برای صفحات موردنیاز اطلاعات دقیقی به شما ارائه می‌دهد. MOZ از جمله ابزارهای مناسب جهت آنالیز رقبا بوده که اطلاعات بسیاری را در اختیار قرار خواهد داد. اعتبار دامنه، اعتبار صفحه، کلمات کلیدی هر صفحه، متا تگ‌ها، هدینگ‌ها و سایر اطلاعات مفید از جمله آن‌ها است.

ابزار researchtools

ابزار researchtools در مورد لینک‌سازی سایت‌های رقبا در سایر سایت‌ها اطلاعات می‌دهد. به این ترتیب قادر به تحلیل روش‌های لینک‌سازی رقبای خود خواهید بود. جهت انجام این کار باید دامنه سایت رقبای خود را در بخش URL تایپ کنید.

ابزار Socialmention

اهمیت تحلیل رقبا شامل موارد متعددی شده که ابزار Socialmention برای آنالیز رقبا نیز شامل آن می‌شود. امروزه، بهره‌گیری از کاربران از شبکه‌های اجتماعی افزایش یافته و به صورت روزانه از کسب‌وکار شما نام می‌برند.

با استفاده از این ابزار، امکان آگاهی نظرات کاربران در مورد سایت خود و پاسخگویی به آن‌ها را خواهید داشت. به علاوه، منشن شدن در شبکه‌های اجتماعی موجب افزایش بازدید از سایت شما می‌شود. در آنالیز رقبا به متوجه خواهید شد که بسیاری از آن‌ها توسط مشتریان به سایر افراد توصیه می‌گردد.

نتیجه‌گیری نهایی

تحلیل یکی از مراحل مهمی بوده که جهت رونق کسب‌وکار خود باید انجام بدهید. جهت انجام این کار مراحلی وجود داشته که درصورت انجام مزایای بسیاری برای شما به دنبال خواهد داشت. بنابراین، اهمیت تحلیل رقبا را نادیده نگرفته و همراه به آن توجه کنید.

شرکت ورناتک سایتی موفق برای شما آرزو می کند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید:
ورناتک

آکادمی ورناتک

درک عمیق مفاهیم و کاربرد آن‌ها تو فضای حقیقی‌ خیلی مهم است. ما سعی می‌کنیم از میان تجارب و دانشی که طی سال‌های طولانی، این ارزش رو در اختیار شما بگذاریم…

طراحی حرفه‌ای وبسایت

متخصص در طراحی وبسایتی که می‌تواند شعبه‌ی کارآمد کسب‌وکار شما در فضای دیجیتال باشد.

سئو و بهینه سازی سایت

ورناتک بخش سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو را برای مشتریان خود طراحی و آماده کرده است.

6 پاسخ

  1. مطالب سایت شما بسیار مفید هستند سپاس از تیم حرفه ای و با حوصله ورناتک

  2. ممنون از اینکه خیلی واضح تو مقاله ها همه چیو توضیح میدید خسته نباشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم